Boeddha

Wat houd Reiki nou eigenlijk in en voor wie is het bestemd hoor ik vaak.

Reiki is er voor alles wat leeft.

Voor welke klachten kan Reiki helpen?

- Opheffen van blokkades
- Versneld genezingsprocessen (zoals sportblessures of botbreuken)
- (Hoofd)pijnklachten
- Allerlei fysieke en/of psychische spanningen
- Slaapstoornissen
- Stress

In je lichaam zitten bloed en energiebanen, nu is het zo dat je energiebanen vaak geblokkeerd zijn. Dit gebeurd door allerlei gebeurtenissen die je in het leven meemaakt.
Hierdoor onstaan allerlei klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, andere pijnklachten, vermoeidheid of gewoon niet lekker in je vel zitten.

Wat ik doe is het volgende. Ik leg mijn handen op bepaalde plaatsen van het lichaam. Door de energie overdracht via mijn handen gaat deze energie stromen.

Onderweg komt deze energie blokkades tegen. Deze blokkades worden door de energie aangetikt als het ware. Er gebeurt iets. Er komt beweging door de energie.

Vaak zullen deze blokkades oplossen, maar soms zijn daar meerdere behandelingen voor nodig.
Dat verschilt per mens.

De energie die dus door mijn handen stroomt geef ik door aan diegene die ik behandel.

Het is dus geen hocus pocus, maar pure aanraking wat eigenlijk al in de oertijd gebruikt werd, maar in onze wereld eigenlijk gewoon vergeten is.

Door het volgen van de Reiki cursussen heb ik geleerd om mijzelf daar weer bewust van te worden en kan hierdoor niet alleen mijzelf, maar ook andere mensen helpen om hun kwaal iets te verlichten.

Ook als u helemaal geen klachten heeft is een Reiki behandeling heel fijn om te krijgen. Het is even heerlijk ontspannen en wie kan dat niet gebruiken in onze snelle wereld.

Ik hoop dat het nu iets duidelijker is wat Reiki inhoud en misschien nog wel belangrijker, wat het voor u kan betekenen, want behalve een Reiki behandeling zit er uiteraard ook een persoonlijk gesprek bij en het is voor veel mensen ook heel fijn dat er even echt naar ze geluisterd word.

Uiteraard kan iedereen het leren. Ik geef ook Reiki cursussen.